30 Nisan 2015 Perşembe

Atölyeler


“Boşluk ve Kaos” kavramları üzerinde oluşacak atölye çalışmasında her öğrencinin kendi anlatım dillerini oluşturabilecek farklı teknik materyallerle tasarım ve düşüncelerini yansıtarak, sonuca ulaşmaları için karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunulacak, böylelikle bir kavramın sanat diliyle görsel düşünmeye nasıl yansıyabileceği sonucunu ulaşılacaktır.  Amaç, günümüz sanat disiplinlerinde, anlatım dilini güçlü kılabilecek malzemeleri-materyalleri keşfetmek, buluntu nesnelerin kavramsal uygulamalarda yaratabileceği farklılıkları ortaya çıkarmaktır.


Doç. Musa Köksal
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 
Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi
Resim Bölümü








Seramik Yüzey Üzerine Fotokopi Transfer Tekniği
Seramik atölyesine katılacak öğrencilere, Seramik dekor tekniklerinden biri olan fotokopi transfer tekniği öğretilecektir.  Fotokopi transfer tekniği için öncelikle gerekli malzemeler tanıtılacaktır. Daha sonra özgün seramik yüzeyler oluşturulması sağlanacaktır. Yapılan seramik yüzeylere uygun imajlar belirlenerek bilgisayar ortamında baskıya hazır hale getirilecektir ve seramik yüzey üzerine transfer işlemi yapılacaktır. Daha sonra pişirim ve sırlama işlemleri tamamlanarak sergilemeye hazır hale getirilecektir.

Yrd.Doç. Melahat Altundağ           
Abant Izzet Baysal Üniversitesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Seramik Bölümü








"Stencil Graffiti" 
Şablon baskı (stencil), grafiti ile aynı tavrı sergileyen ve uzantısı olarak görülen street art (sokak sanatı) içerisinde önemli bir rol oynamaktadır.  Atölye konusu olan portre, resimfotoğrafheykel ve benzeri sanat disiplinlerinde bir kişinin yüzünün veya yüz ifadesinin betimlenmesi ile oluşturulan eserlerdir. Bu eserlerin amacı, kişinin görünüşünü, kişiliğini ve ruh hâlini yansıtmaktır.  Çalıştayın amacı tasarlanacak portre veya otoportrelerin stencil tekniği ile çözümlenmesi, şablonlarının hazırlanması ve dış mekan yüzeylerde uygulanması olarak belirlenmiştir.

Yrd.Doç.Dr. Erdoğan Ergün
Yakın Doğu Üniversitesi
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi
Grafik Tasarım Bölümü






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder